Tasarım Tabak ve Fincan

Çevremiz, yemeği paylaştığımız insanlar ve sofra takımlarımızın tasarımı, bardaklarımız, kaselerimiz ve tabaklarımız, fincan takımlarımız ve kaplarımız, yemek deneyimimizi etkiler. Örneğin, daha ağır bir kâseden yemek yemek, yemeğin daha hafif bir kâseden yemekten daha doyurucu ve daha lezzetli olduğunu hissetmenize neden olabilir. Hal böyle iken tabaklarınızın, fincanlarınızın tasarımı da bu noktada oldukça önemli bir role sahiptir.

Tasarım porselen tabaklarınızı, en yaygın olarak hafif tek kullanımlık kaplarda servis edilen, hızlı yemeyi teşvik eden, ne kadar yemek yediğinizi hafife alan ve hatta sabırsız olmakla bağlantılı olan fast food ile karşılaştırın. Bunlar, boyut, şekil, ağırlık ve renk dahil olmak üzere sofra takımlarımızın tasarımı ile nasıl yediğimiz arasındaki hayati, ancak büyük ölçüde bilinçsiz olan ilişkinin sadece birkaç örneğidir.

Tasarım Fincanlar ve Tasarım Kupalar

Bir restoranı ziyaret ettiğinizde, akşam yemeğiniz düz beyaz bir tabakta servis edilecektir. Ancak biraz daha lüks bir yere gittiğinizde aslında tabaklar ne kadar beyaz olsa da şefler tabaklarda yiyeceklerin soslarını ya da içeriğini kullanarak tabaklara doğal renk katmayı başarıyorlar. Nitekim araştırmalar da bu durumu destekliyor gibi görünüyor:

  • Renkli tabaklar, yemek deneyimini gerçekten iyi anlamda etkileyen bir durumdur.
  • Bu noktada tasarım fincanlar ve tasarım kupaların da aynı etkiye sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Peki neler yapabilirsiniz?

  1. Sizler için özel olarak tasarladığımız orijinal tasarım seramikler, tasarım porselen, kupa ve fincanlarda da bu yeme içme hazzını doruklarda hissedebilirsiniz. Güzel bir kahve ile taçlandıracağınız kitap okumanızı en basitinden sade beyaz bir fincanda ya da kupada yapmak biraz sıkıcı olabilir, halbuki web mağazamızda birebirinden güzel çeşitli tasarım kupa bardaklar ile harika bir fincan seti yapabilirsiniz.
  2. Aynı şekilde birbirinden farklı kişiye özel tasarım porselen tabaklar ile de sofralarınıza ayrı bir hava katabilir ve misafirleriniz ile daha keyifli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Tasarım Tabak, Fincan ve Kupa

Tasarım tabak, fincan ve kupaların kişinin yemek yemesini ya da bir şeyler içmesini daha keyifli hale getirdiği yapılan çalışmalarda gösterilmiştir. Bu çalışmalarda, renkli tasarımlı porselen tabakta yenen tuzlu patlamış mısır, beyaz bir kapta yenen patlamış mısırdan daha tatlı olduğu anlaşılmıştır. Diğerinde, renkli bir kupada servis edilen bir kafe latte, beyaz bir kupadakinden daha tatlı olmuştur.

30 yılı aşkın bir süredir birçok ülkede yürütülen çok sayıda çalışmanın gözden geçirilmesi, insanların belirli renkleri belirli zevklerle tutarlı bir şekilde ilişkilendirdiğini tespit ediyor. Kırmızı, turuncu veya pembe çoğunlukla tatlılıkla, siyah acılıkla, sarı veya yeşil ekşilikle ve beyaz ve mavi tuzlulukla ilişkilendirilir.

Tüm bu gelişmelerden yola çıkarak, özenle oluşturduğumuz tasarımları kupa bardak, fincan ve porselan tabaklarımıza uyarlıyoruz.Sizlerde Kupa ve tabak kategorimizden hoşunuza giden modelleri kolaylıkla sipariş verebilirsiniz.

Benzer Yazılar